logo

ION SFECLĂ 19.11.1941 – 27.05.2020

Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova își exprimă profundul regret în legătură cu trecerea în nefiinţă a artistului plastic, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Ion Sfeclă, care s-a stins din viață la data de 27.05.2020.

Pe parcursul vieţii artistul plastic Ion Sfeclă  a realizat mai multe opere de artă de o înaltă ţinută artistică în diverse tehnici ale artei grafice, cât şi în pictura de şevalet. În paralel cu munca de creaţie a activat şi în calitate de profesor la Colegiul de Arte Plastice Alexandru Plămădeală din Chişinău. Mulţi dintre foştii săi elevi au devenit artişti plastici consacraţi în diferite domenii ale artelor vizuale.

A organizat mai multe expoziţii personale şi a participat la numeroase expoziții colective de artă,  atât acasă cât și peste hotare. S-a învrednicit de mai multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Trupul neînsufleţit al artistului va fi depus joi, 28 mai, ora 18:00 la Biserica  Sf. Teodora de la Sihla. Funeraliile vor avea loc vineri, 29 mai 2020 la Cimitirul Sf. Lazăr or. Chişinău, str. Doina, ora:15.00.

Condoleanţe familiei, rudelor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!