logo

 ILIE  LEU  06.08.1962– 21.06.2020

        Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova își exprimă profundul regret în legătură cu trecerea în nefiinţă a artistului plastic, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Ilie Leu, care s-a stins din viață la data de 21.06.2020.

      Pe parcursul vieţii pictorul Ilie Leu a realizat mai multe opere de artă  de o înaltă ţinută artistică în domeniul  picturii de şevalet: compoziţii tematice, peisaje, naturi statice ş.a. Lucrările sale se evidenţiază printr-un colorit de o sensibilitate aparte, care se înscriu organic în cadrul artei  plastice contemporane.

      Artistul plastic Ilie Leu  a participat la numeroase expoziții colective de rang naţional şi internaţional, a organizat expoziţii personale,  a luat parte la diverse tabere de creaţie în R. Moldova dar şi peste hotarele ei, realizând lucrări în plein - aire. Multe lucrări ale artistului se regăsesc în colecţii particulare şi de stat în R. Moldova şi alte ţări ale lumii.

     Prin trecerea la cele veşnice a colegului nostru Ilie Leu, Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova dar şi cultura noastră naţională a suferit o mare pierdere.

     Funeraliile vor avea loc miercuri, 24 iunie 2020 în satul de baştină al artistului Găureni, comuna Zâmbreni, raionul Ialoveni.

Condoleanţe familiei, rudelor, colegilor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!