logo

Salonul de Primăvară -2023

Salonul de Primăvară 2023

 

Expoziția Salonul de Primăvară face parte din categoria manifestărilor artistice anuale organizate de către Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Anual expoziția marchează simbolic o deschidere artistico-sprituală și un nouă etapă în traseul căutărilor artistice.

De-a lungul tradiției sale. Expoziția Salonul de Primăvară a devenit printre acele evenimente marcante care adună pe simezele Centrului Expozițional Constantin Brâncuși lucrările artiștilor membri a Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, precum și cele a artiștilor independenți și emergenți. Prezentând astfel un amalgam inspirațional și vibrant de tehnici și abordări artistice, dar și o ilustrare a succesiunii generațiilor artistice.

În cadrul ediției din anul 2023 Expoziția Salonul de Primăvară prezintă publicului lucrările a circa 100 de artiști afirmați în genurile picturii, sculpturii, artelor decorative și graficii. Lucrări care surprind publicul prin măiestria în abordarea tehnicilor tradiționale, precum și avântul experimentului artistic.

Meditând asupra evoluției stilistice a lucrărilor prezentate anual în cadrul Expoziției Salonul de Primăvară, nu poate să nu fie menționată tendința către modernizarea limbajului plastic, recurența metaforelor vizuale, unele dintre care cu puternice origini în mitic și tradițional, altele însă - o expresie a spiritualității individuale a artistului.

Period
16 march - 2 april, 2023
Vernissage
16 march 2023, hour 15:00
Organizer
Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova
Type
  • Expoziţie reprezentativă
Location
  • Centrul Expoziţional "Constantin Brâncuşi"
Address
  • Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 3