logo

SULIN Serghei: Natura pe ducă

SULIN Serghei: Natura pe ducăexpoziţie personală
perioada: Ianuarie 27 - 06 Februarie
organizator: Uniunea Artiştilor Plastici din RM
vernisaj: 27 Ianuarie 2011, ora 15:00
locaţie: Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi


Poster
Invitaţie

Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 3, Chişinău
Program: 10:00-18:00. Luni închis
harta Centrul Expoziţional Constantin Brâncuşi


FLUX, editia de Vineri Nr.20113 din 28 ianuarie 2011FLUX

NATURA PE DUCĂ


În acest week-end puteţi vizita o expoziţie de grafică şi pictură. La 27 ianuarie, la Centrul Expoziţional “C. Brâncuşi” a fost lansată expoziţia personală a pictorului Serghei Sulin. Intitulată “Natura pe ducă”, expoziţia va dura până la 6 februarie.

Începutul carierei lui Serghei Sulin a coincis cu accidentul nuclear de la Cernobâl, la înlăturarea consecinţelor invaziei participând şi pictorul în anul 1987. Impresionat de ce i-a fost să vadă, Serghei Sulin a realizat seria grafică “Reportaj de la Cernobâl” (12 lucrări ale acestei serii se află la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei), precum şi picturile simbolice şi asociative “Seria de argint” (“Carma”, “Apocalipsa”, “Sfânta Treime”), executate în tehnică mixtă.

În picturile artistului putem vedea străzi, natură şi case din Chişinău.

Serghei Sulin este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova (din 1995), al Asociaţiei Obşteşti “Cernobâl” şi al Centrului de Cultură Rusă din Moldova, al Asociaţiei Scriitorilor Ruşi din Moldova, al Asociaţiei Ruse a Relaţiilor Internaţionale Culturale şi Umanitare, al Consiliului Coordonator al Comunităţii Ruse din RM.

Pictorul are circa treizeci şi cinci de expoziţii personale în Moldova şi peste hotarele acesteia. A participat cu lucrări la peste 150 de expoziţii (din 1987). Picturile artistului se regăsesc în colecţii private şi de stat în Moldova, Rusia, Germania, SUA, Israel, Japonia, Olanda, România.

Este profesor la Şcoala de Arte “A. Stârcea”.

http://www.flux.md/articole/11237/
FLUX, editia de Vineri Nr.20113 din 28 ianuarie 2011