logo

VLAD AFANASIU

27.02.1949 – 25.03.2023

Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova își exprimă profundul regret în legătură cu trecerea în nefiinţă a artistului plastic, membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, Vlad Afanasiu, care s-a stins din viață la data de 25 martie 2023.

A absolvit Școala Republicană de Artă Plastică I. E. Repin (actualul Colegiu de Arte Plastice Alexandru Plămădeală), a activat ca pictor decorator în cadrul Teatrului de Operă și Balet Maria Bieșu și la Televiziunea Moldova 1 din Chișinău.

 Pe parcursul vieții pictorul Vlad Afanasiu  a realizat o serie de lucrări cum ar fi  Geneza, Visul, Nașterea, Farmecul nopții ș.a.

Pictorul a fost mereu în căutarea unui mesaj spiritual încadrat în compoziții noi, care vine dintr-un zbucium sufletesc. A fost pasionat și a tins spre studierea artei bizantine și medievale pentru ași perfecționa măiestria și pentru a înțelege cine suntem, și încotro mergem... A participat la diverse expoziții colective organizate de Uniunea Artiștilor Plastici în țară și peste hotare.

Funeraliile vor avea loc miercuri, 29 martie 2023, ora 09:00 la Ritus,  str. Doina 193.

Condoleanţe familiei, rudelor şi tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!